Venizelos: „Grecia are un Guvern”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul socialiștilor, Evanghelos Venizelos, a declarat că, în momentul de față, Grecia are un Guvern, transmite AP, citată de Reuters.

UPDATE 17.24 Noul premier grec, Antonis Samaras, a dat asigurări, imediat după depunerea jurământului, că viitorul Guvern va face totul pentru scoaterea ţării din criză, relatează AFP.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, vom face totul pentru scoaterea ţării din criză. Voi cere Guvernului să lucreze dur pentru a oferi speranţe concrete poporului grec", a spus Samaras.

UPDATE 16.45 Conservatorul Antonis Samaras a fost însărcinat oficial cu formarea noului Guvern de coaliţie al Greciei, care va avea susţinerea a trei partide, relatează AFP, preluată de Mediafax.

„Vă cer oficial să formaţi Guvernul şi vă doresc succes, dat fiind că problemele sunt numeroase şi dificile", a declarat preşedintele Carolos Papoulias, după ce Samaras l-a anunţat că are susţinerea Partidului Socialist (PASOK) şi a Stângii Democrate (DIMAR).

UPDATE 15.42 Antonis Samaras, șeful conservatorilor, urmează să fie desemnat astăzi premier, scrie „Wall Street Journal".

UPDATE 15.35 Liderul partidului Noua Democraţie, Antonis Samaras, se va întâlni cu preşedintele elen, Carolos Papoulias, la ora 16.00, pentru a-l informa că a format un Guvern, notează Reuters.

UPDATE 15.02 „Grecia are un Guvern și acesta este mesajul pe care ministrul (interimar) de Finanțe, Georgios Zanias, îl va transmite Eurogrupului", le-a spus Venizelos jurnaliștilor.

Potrivit șefului PASOK, detaliile sunt în curs de a fi stabilite. Discuțiile vor fi finalizate până diseară.Coaliția de guvernare, condusă de conservatori, va încerca să „renegocieze" acordul de împrumut cu UE și FMI, a declarat Venizelos, citat de Reuters.

Șeful PASOK, formațiune care va intra la guvernare alături de Noua Democrație, a adăugat că portofoliile vor fi împărțite în cursul acestei zile.

În urma alegerilor de duminică, Antonis Samaras, liderul partidului Noua Democrație (dreapta), formațiune clasată pe primul loc, a fost mandatat de președintele Carolos Papoulias să alcătuiască un Executiv în termen de trei zile.

Liderul Stângii Democrate, Fotis Kouvelis, a declarat, miercuri, că partidul său „va da un vot de încredere" unui guvern de coaliţie pe care îl pregăteşte şeful dreptei, Antonis Samaras.

„Am decis să dăm un vot de încredere" noului Guvern, a declarat Kouvelis, în urma unei întâlniri cu Samaras, notează AFP.

„Vreau să cred că începând din această seară am încheiat un acord privind programul de guvernământ" care este acum în curs de negociere, a adăugat acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite