Viena exclude orice renegociere privind condiţiile de ajutor financiar pentru Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecancelarul austriac, conservatorul Michael Spindelegger, a declarat vineri că nu va avea loc o renegociere a condiţiilor de ajutor financiar pentru Grecia, transmite AFP. Declaraţia a fost făcută în contextul în care liderii principalelor formaţiuni politice din Grecia au vorbit în ultima săptămână despre renegocierea acordurilor de împrumut.

„Europa este pregătită, potrivit condiţiilor convenite, să ajute Grecia. Aceste condiţii nu vor fi renegociate cu noul guvern. Nu ar fi serios să dăm această impresie", a explicat Michael Spindelegger, într-un interviu acordat cotidianului economic austriac „WirtschaftsBlatt". „După alegeri, vom respecta ceea ce a fost promis la nivel european", a adăugat el.

Vicecancelarul austriac a apreciat că pieţele au reacţionat la criza din Grecia. „Provocarea viitorului summmit european, de la sfârşitul lunii iunie, este de a elabora un scenariu clar, de a şti unde sunt erorile de construcţie şi cum putem să le remediem", a apreciat el, notează Agerpres.

După ce la alegerile legislative de la 6 mai nicio formaţiune politică nu a obţinut majoritatea parlamentară şi toate negocierile în vederea formării unui guvern au eşuat, grecii sunt chemaţi duminică din nou la urne.

În încercarea de a obţine cât mai multe voturi, în ultima săptămână, liderii principalelor partide au vorbit despre renegocierea acordurilor de împrumut, insistând, totodată, că Republica Elenă trebuie să rămână în zona euro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite