Grâul din zilele noastre, o ”otravă ideală”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit cardiologului William Davis, care a scris o carte despre cele mai populare cereale din lume, grâul modern este o "otravă cronică ideală".

Williawm Davis spune că grâul pe care îl mâncăm în prezent nu este la fel cu cel pe care îl consumau bunicii noştri. Grâul modern este "o plantă înaltă de 45 de centimetri creată de cercetarea genetică în anii 60-70", a declarat Davis la CBS.

"Această plantă are noi proprietăţi despre care nu ne-a spus nimeni, cum ar fi noua proteină din conţinutul său, numită gliadină. Nu este gluten. Nu mă refer la oamenii cu sensibilitate la gluten sau cei care suferă de boala celiacă. Mă refer la toţi ceilalţi, deoarece toată lumea este sensibilă la proteina gliadină, care este un opioid. Aceasta se leagă de receptorii de opiacee din creier şi la majoritatea persoanelor stimulează apetitul".

Davis spune că este posibil ca industria agriculturii să se schimbe din nou şi să folosească cereala pe care o producea odată, dar că aceeasta nu este rentabil din punct de vedere economic, pentru că grâul veritabil dă o recoltă mai mică. Cu toate acestea, potrivit lui Davis, a început o mișcare de evitare a utilizării grâului, după care oamenii au pierdut semnificativ în greutate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite