Gordon Brown, tocat de Cherie Blair

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier britanic Tony Blair îl consiliază discret pe succesorul său Gordon Brown, aflat într-o poziţie delicată după înfrângerea laburiştilor la alegerile locale, în legătură cu

Fostul premier britanic Tony Blair îl consiliază discret pe succesorul său Gordon Brown, aflat într-o poziţie delicată după înfrângerea laburiştilor la alegerile locale, în legătură cu modul în care ar putea câştiga viitoarele alegeri, a declarat pentru "Times" Cherie Blair.

Conform presei britanice, aceste afirmaţii l-au înfuriat deja pe Brown, care mai are un motiv major de nemulţumire: apariţia volumului autobiografic semnat "Cherie Blair" şi intitulat "Speaking for myself".
În afară de amănunte inedite despre ceea ce a însemnat viaţa ei în calitate de "soţie de prim-ministru", Cherie Blair se referă la Gordon Brown ca la un personaj care a provocat un adevărat "război al nervilor" pentru a-l constrânge pe Tony Blair să îşi dea demisia. "Brown agita cheile de la Downing Street deasupra capului soţului meu în efortul de a prelua postul de premier", susţine Cherie. Declaraţiile acesteia sunt percepute de presa britanică drept "o răzbunare cu efect întârziat".

Consilier de taină la premier

Cherie Blair, ale cărei relaţii tensionate cu Brown sunt de notorietate publică, a asigurat însă că nu are nimic personal împotriva actualului premier. Ea este de părere că soţul ei dă dovadă "de o mare generozitate" dându-i sfaturi urmaşului său despre cum poate câştiga viitoarele alegeri. "Ştiu că Tony crede că Gordon poate câştiga şi ştiu că a vorbit cu el despre modul în care poate reuşi asta. Tony îi dă sfaturi lui Gordon pe această temă", mai spune Cherie. Brown, ministru de finanţe în cabinetul Blair, a preluat funcţia de premier în iunie 2007. După o scurtă perioadă de graţie, el a început să scadă în sondaje, iar laburiştii au fost învinşi categoric la scrutinul local din 1 mai. Amploarea înfrângerii ar putea prefigura o victorie a opoziţiei conservatoare la alegerile legislative din 2010.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite