Google a fost dat în judecată de fosta primă doamnă a Germaniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google este acuzat de calomnie şi complicitate la difuzarea de informaţii false de către fosta primă doamnă a Germaniei, Bettina Wulff, a dat în judecată Google din cauza zvonurilor legate de trecutul său, publicate pe Internet.

Cu numai o simplă căutare o căutare în Google la numele ei şi motorul oferă o mulţime de variante de la „Bettina Wulff Playboy" până la „Bettina Wulff saltea".

Speculaţiile privind faptul că până la căsătoria cu Christian Wulff, ex-preşedintele Germaniei, Bettina a prestat servicii de prostituată şi damă de companie s-au tot vehiculat în ultimii doi ani.

Concret, soţii Wolff vor ca tribunalul să oblige Google să scoată cuvintele asociate cu numele ei la căutările de pe internet.

În replică, reprezentanţii companiei Google subliniază că mecanismul de auto-căutare se orientează după cele mai frecvente cereri ale internauţilor, iar compania nu are de gând să introducă cenzura.

Președintele a Jurnaliștilor Asociației Germane (DJV), Michael Konken, a criticat răspândirea de zvonuri legate de "viața în ultimile pretinsele" de Bettina Wulff. El a mai spus, luni, într-un comunicat de presă, că este demn de discuții, că drepturile dvs. de personalitate până la aproximativ șase luni după demisia soțului ei de a face mass-media numeroase, potrivit Die Welt.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite