Glume cu bombe nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia vizitei preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad în Venezuela, liderii celor două state şi-au adresat laude, au atacat verbal SUA şi au făcut glume, spunând că „au o bombă atomică la dispoziţia lor".

„În ciuda oamenilor aroganţi care nu ne vor împreună, ne vom uni pentru totdeauna", i-a spus liderul de la Teheran prietenului Hugo Chavez, la Caracas.  „Nebunia imperialistă a fost declanşată într-un mod nemaîntâlnit de multă vreme", a declarat Hugo Chavez, în timpul ceremoniei de primire a preşedintelui iranian, la palatul prezidenţial din Caracas. Chavez a spus în glumă că o bombă este ascunsă sub peluza reşedinţei sale din Miraflores, aflată pe un deal.

„Acest deal se va deschide şi o bombă atomică mare va ieşi", a spus Chavez, stârnind râsul prietenului său iranian. „Eu şi Ahmadinejad mergem acum în subsolul din Miraflores, ne îndreptăm obiectivele către Washing-ton şi lansăm rachete...Este ridicol", a adăugat Chavez. Venezuela şi Iranul vor continua să coopereze în vederea „frânării nebuniei imperialiste", a subliniat preşedintele venezuelean.

Acorduri de cinci  miliarde de dolari

Preşedintele iranian a sosit duminică în Venezuela, într-o primă etapă a turneului său regional care include întâlniri cu preşedinţii stângii radicale, urmând să efectueze vizite în Nicaragua, Cuba şi Ecuator. Venezuela şi Iranul, ţări membre ale Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEP), au acorduri economice în valoare totală de aproximativ cinci miliarde de dolari şi au convenit să producă în Venezuela ciment, sateliţi, alimente, tractoare şi biciclete.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite