Glaxo, anchetată în cazul decesului mai multor copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile argentiniene investighează dacă există legături între moartea a 14 copii şi vaccinul experimental Synflorix produs de compania GlaxoSmithKline PLC (una dintre cele mai mari

Autorităţile argentiniene investighează dacă există legături între moartea a 14 copii şi vaccinul experimental Synflorix produs de compania GlaxoSmithKline PLC (una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume şi lider al pieţei de medicamente din România), cu sediul la Londra, relatează Associated Press.

Purtătoarea de cuvânt din SUA a acestei firme, Sarah Alspach, a exclus că decesele ar fi putut fi cauzate de acest medicament creat pentru a lupta împotriva pneumoniei şi a altor afecţiuni provocate de pneumococi. Vaccinul Synflorix a fost şi este în continuare experimentat în mai multe ţări.

Mai mult de 19.000 de bebeluşi cu vârste cuprinse între şase şi 16 săptămâni au primit cel puţin o astfel de doză, fără a fi constatate probleme. Glaxo plănuieşte să testeze vaccinul asupra unui număr de 24.000 de copii.

Nereguli la recrutarea pacienţilor

Ana Maria Marchese, care conduce Asociaţia Sindicală a Profesioniştilor din Sănătate în Argentina, susţine existenţa unor nereguli la recrutarea pacienţilor în vederea testării medicamentului. Potrivit acesteia, nu s-ar fi explicat părinţilor că vaccinul era experimental şi mulţi dintre cei care şi-au dat acordul în scris pentru vaccinarea bebeluşilor ar fi fost analfabeţi.

"În unele cazuri, a fost administrat vaccinul înainte şi apoi li s-a dat să semneze pe documente de 13 pagini, într-o formă în care şi eu trebuie să citesc de trei ori pentru ca să înţeleg", a mai spus Marchese, care este de profesie medic pediatru.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a firmei, Sarah Alspach, spune că testarea vaccinului s-a făcut numai în trei ţări din America Latină: Argetina, unde numai 12 copii au decedat, Panama, unde au murit alţi doi, şi Chile, ţări în care rata deceselor cauzate de pneumonie este de peste patru ori mai mare decât rata avută în vedere în studiu.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite