Gibraltarul îşi întăreşte securitatea la frontiera cu Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gibraltarul a început sâmbătă să îşi întărească securitatea la frontiera cu Spania după ce un vameş a fost rănit joi într-o ciocnire cu traficanţi spanioli de tutun, potrivit unui jurnalist al AFP.

Muncitori au început să ridice un al doilea gard metalic la frontiera teritoriului cu comuna spaniolă La Linea de la Concepcion de unde au venit contrabandiştii, care au fost intrat printr-o spărtură a gardului existent.

Incidentul s-a produs când doi vameşi din Gibraltar au arestat joi doi spanioli având asupra lor saci cu ţigări de contrabandă. În acel moment, în jur de cincisprezece bărbaţi au intrat pe teritoriul britanic prin spărtură, atacându-i pe lucrătorii vamali, insultându-i şi aruncând pietre asupra lor, potrivit autorităţilor teritoriului, care au precizat că unul dintre agenţi a fost uşor rănit.

Acest incident a avut loc în timp ce creşte tensiunea între Gibraltar şi Madrid, care revendică suveranitatea asupra teritoriului britanic, în urma unor incidente privind drepturile de pescuit în zonă, transmite Agerpres.

Teritoriul Gibraltarului a fost cedat în 1713 de Spania Marii Britanii în conformitate cu Tratatul de la Utrecht. Madridul cere de mult timp revenirea enclavei sub suveranitatea sa, dar Londra refuză susţinând că populaţia locală se opune unei astfel de măsuri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite