”Ghost killers”, autorii masacrului din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt supranumiți "Fantomele" și nu ezită să ucidă femei și copii, în numele președintelui Siriei, Bashar al-Assad.

Plini de tatuaje, îndopați cu steroizi și purtând la ei pusti AK-47 și macete, acești asasinii sunt plătiți de regimul lui Assad să comită crime oribile în rândul civililor. Ei ucid femei și copii, pe care îi împușcă sau le taie gâtul fiindcă misiunea lor este de a teroriza populația civilă și să realizeze o "purificare etnică", scrie cotidianul britanic Daily Mail.

Oficialii îi folosesc pentru intimidarea civililor și încearcă totodată să ascundă faptul că autoritățile dictează și sponsorizează aceste masacre.

Fiecare Shabiha, care în arabă înseamna Fantoma, primește zilnic uriașa sumă de 130 de lire sterline, pentru serviciile prestate. Asasinii sunt îmbrăcați cu pantaloni de luptă și tricouri negre.

Potrivit publicației britanice, ei sunt autorii asasinatelor de la Houla, de acum două săptămâni, unde au fost uciși 108 civili, printre care 49 de copii. De asemenea, s-a raportat faptul că au împușcat mortal 12 muncitori la Qubair și 78 de săteni din Qubair.

Mercenarii urmează învățăturile sectei fanatice islamice Muslim Alawite.

Mousab Azzawi, șeful Rețelei Siriene pentru Drepturile Omului de la Londra s-a întâlnit cu membrii acestei grupări de asasini plătiți.

"Arătau ca niște monștri. Au mușchi uriași, burți mari și poartă barbă. A trebuit să le vorbesc ca unor copii. Asta îi face atât de periculoși: combinația de forță și supunere oarbă față de regim", a declarat Mousab.

Vezi imagini cu cei supranumiți Fantomele

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite