Ghidul micului taliban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Talibanii au publicat primul manual pentru tinerii aspiranţi la nemurirea câştigată prin atentate-sinucigaşe. Ghidul de 144 de pagini este conceput după modelul manualelor de luptă

Talibanii au publicat primul manual pentru tinerii aspiranţi la nemurirea câştigată prin atentate-sinucigaşe. Ghidul de 144 de pagini este conceput după modelul manualelor de luptă destinate soldaţilor americani şi britanici. La realizarea lui şi-au adus contribuţia lideri religioşi şi specialişti în terorism şi operaţiuni de spionaj. Textele sunt completate de imagini grafice pentru ca ucenicii să deprindă cu rapiditate modul în care se fabrică explozibilii artizanali.

Volumul cuprinde fotografii cu arme de tot felul, echipamente de comunicaţie şi vehicule de luptă. Cititorului îi sunt prezentate noţiuni militare de bază, cum ar fi poziţiile ideale de tragere şi care sunt cele mai eficiente arme. După deprinderea primelor noţiuni, ucenicul află cum să organizeze atentate cu maşini teleghidate şi cum să doboare avioane. Sunt oferite sfaturi pertinente şi despre aruncarea în aer a podurilor, trenurilor şi căilor ferate, precum şi a liniilor telefonice şi electrice.

După "absolvire", învăţăceii sunt îndemnaţi să creeze reţele vaste de spionaj, prin recrutarea prizonierilor, a foştilor deţinuţi (de preferinţă ucigaşi), a cerşetorilor şi frizerilor. Străinii care vizitează Afganistanul, cu precădere sportivi, actori şi regizori, ar putea fi şi ei surse valoroase de informaţii.

Ghidul cheamă la jihad şi femeile, şi copiii, "ademenindu-i" cu versuri din Coran. Copiii nu au nevoie de permisiunea părinţilor, iar femeile de cea a bărbaţilor lor pentru a pleca la lupta sfântă, în condiţiile în care Afganistanul este cotropit de inamici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite