Ghetouri pentru ţigani, în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politica lui Sarkozy şi cea a Slovaciei (de a-i izola pe ţigani dincolo de ziduri special construite) continuă să facă prozeliţi. Partidul radical ungar Jobbik a propus ca persoanele care tulbură liniştea publică, mai ales ţiganii, să fie mutate în zone speciale din afara oraşelor, unde să fie menţinute sub supravegherea poliţiei, scrie Mediafax, citând MTI.

Prima „zonă de ordine publică", adică o suprafaţă delimitată unde locuitorii ar fi înregistraţi şi ţinuţi sub supraveghere de jandarmi locali, ar trebui înfiinţată în zona oraşului nord-estic Miskolc, a explicat Csanad Szegedi, europarlamentar Jobbik.

Izolarea infractorilor

Propunerea are ca obiectiv „izolarea elementelor infracţionale", pentru a le forţa în acelaşi timp să se „integreze", a declarat Szegedi. Liderul partidului Jobbik, Gabor Vona, a afirmat că integrarea populaţiei de ţigani ungari a eşuat în ultimii 20 de ani şi că partidul propune trimiterea copiilor de etnie rromă la internate unde „segregarea să fie un instrument educaţional mai productiv".

Deocamdată, partidul care deţine majoritatea - Fidesz-ul lui Viktor Orban - a indicat că se opune măsurii, deoarece înfiinţarea de „ghetouri" nu este o soluţie. Totuşi, conservatorii au luat această poziţie, şi aşa minimală, abia după ce socialiştii din opoziţie
i-au acuzat că manifestă indiferenţă faţă de vederile „antidemocratice" ale naţionaliştilor. În Ungaria sunt peste 640.000 de ţigani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite