Germania este ţara preferată a islamiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implicarea în Afganistan a crescut ameninţările Germania este "zonă de repliere" şi "teren de operaţiuni" pentru teroriştii islamişti, potrivit raportului pe 2007 al serviciilor interne

Implicarea în Afganistan a crescut ameninţările

Germania este "zonă de repliere" şi "teren de operaţiuni" pentru teroriştii islamişti, potrivit raportului pe 2007 al serviciilor interne de informaţii.

Un număr de 30 de organizaţii islamiste erau active la sfârşitul anului trecut, totalizând 33.170 de membri şi simpatizanţi, comparativ cu 28 de grupări, în 2006. Ameninţările islamiştilor s-au intensificat ca urmare a angajării trupelor germane pe frontul din Afganistan şi a instruirii poliţiştilor irakieni. "Tot timpul se poate întâmpla ceva şi sperăm că vom fi în măsură să depistăm pericolul", a declarat Heinz Fromm, preşedintele Biroului pentru Protecţia Constituţiei.

Supraveghere electronică

Îngrijorător este faptul că a crescut numărul tinerilor, mulsulmani sau convertiţi la islam, dispuşi să organizeze atacuri sinucigaşe. Chiar dacă s-au născut în Germania, mai ales cei din rândul minorităţii turce, ei nu aderă la valorile societăţii în care trăiesc, preferând modele din lumea musulmană.

Ministrul de interne, Wolfgang Schäuble, a profitat de prezentarea raportului la Berlin pentru a sublinia încă o dată necesitatea supravegherii electronice.

Pledoaria lui Schäuble s-a bazat pe concluziile serviciilor de informaţii, potrivit cărora internetul este folosit ca mijloc de propagandă şi de comunicare, atât de islamişti, cât şi de extremiştii de dreapta şi de stânga. Raportul Biroului pentru Protecţia Constituţiei mai arată o creştere a simpatizanţilor extremei drepte.

Osama către Israel

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a afirmat, într-o înregistrare audio difuzată ieri, că gruparea sa va continua jihadul împotriva Israelului până la eliberarea teritoriilor palestiniene. Mesajul a fost difuzat cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la înfiinţarea statului Israel.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite