Germania: lider al Partidului Piraţilor, în luptă cu pirateria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Julia Schramm, membru în Comitetul Naţional al Partidului Piraţilor din Germania, este acuzată de ipocrizie după ce editura care i-a pubilcat cartea a cerut unui tribunal să interzică distribuirea ilegală online a acestei cărţi.

Partidul piraţilor militează tocmai pentru liberatea de a distribui online, în scopuri necomerciale, conţinut care este protejat de dreptul de proprietate
Cartea, intitulată "Klick mich: Bekenntnisse einer Internet-Exhibitionistin" ("Dă-mi click: Confesiunile unei exhibiţioniste pe Internet"), a început să circule liber online. Editura care a publicat-o, Knaus Verlag, a cerut în această săptămână unui tribunal să interzică distribuirea pe internet a copiilor ilegale ale acestei cărţi.

Membrii propriului partid, cât şi presa tabloidă o acuză acum pe Schramm de ipocrizie. Tabloidul "Bild", cel mai mare ziar din Germania a poreclit-o pe Schramm "piratul Lacom".

Nici reacţia colegilor de partid nu a fost mai bună. Aceştia au atacat-o pe Twitter, spunând că este "arogantă", "stupidă" şi ipocrită". Julia Schramm nu a răspuns acuzaţiilor.Presa germană scrie că autoarea de numai 26 de ani a primit un avans de 100.000 de euro pentru cartea sa de debut.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite