Geneticienii britanici au decodificat genomul grâului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Geneticienii britanici au anunţat decodarea genomului de grâu, una dintre cele mai vechi şi mai importante plante cerealiere din istoria omenirii, o descoperire ce va contribui la obţinerea unor recolte mai rezistente la diferite condiţii de mediu şi climă, informează Associated Press.

Culturile de grâu sunt cele mai răspândite din lume, iar geneticienii britanici au anunţat că vor publica genomul acestei plante pe internet pentru a fi folosit ca un instrument pentru îmbunătăţirea acestor culturi.

"Decodarea genomului grâului reprezintă Sfântul Graal al geneticii plantelor. Această descoperire va revoluţiona felul în care cultivăm grâul", susţine Nick Talbot, profesor de bioştiinţe la Universitatea din Exeter.

Cunoaşterea genomului acestei plante îi va ajuta pe agricultori să obţină varietăţi de grâu îmbunătăţire genetic ce vor rezista mai bine perioadelor de secetă dar şi diferitelor boli şi dăunători, scrie Agerpres.

"Sperăm ca în cel mult cinci ani această descoperire să aibă deja efecte vizibile în felul în care cultivăm grâul", a comentat coordonatorul echipei de cercetători.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite