Generalul britanic David Richards: „Al Qaeda nu poate fi învinsă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul David Richards, noul şef al forţelor armate britanice, a vorbit, pentru „The Sunday Telegraph“, despre războaiele din Irak şi Afganistan, precizând că acestea nu pot fi câştigate.

„Avem neapărată nevoie să-i învingem pe islamişti? Eu cred că nu. Lupta împotriva militanţilor islamişti este inutilă şi niciodată nu poate fi câştigată. Din cauza acestui război, Al Qaeda poate fi o ameninţare pentru Marea Britanie pentru cel puţin 30 de ani“, şi-a început generalul discursul.

David Richards a vorbit şi despre prinţii William şi Harry şi despre dorinţa acestora de a fi pe front. „Prinţul William nu se va afla, probabil, niciodată pe frontul din Afganistan. În schimb, Harry, care poate pilota elicoptere, se poate întoarce oricând pe front“, a afirmat acesta.

„Guvernul britanic se face vinovat pentru faptul că nu a înţeles de la început adevărata miză a războiului din Afganistan. Cu toate acestea, sacrificiul pe care l-au făcut soldaţii a fost meritat. NATO a făcut progrese în acest război şi nu trebuie să ne dăm bătuţi“, a spus David Richards.

Generalul Richards a precizat, în finalul interviului, că problemele din ţările islamice sunt departe de a fi rezolvate. „Este puţin probabil ca problemele din ţările islamice să fie rezolvate în curând. Oricum, în acest moment nu mai este nevoie de intervenţii militare în alte ţări“, a conchis acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite