Ford detroneză General Motors după 79 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

General Motors este în cădere liberă, iar rivalii deja dansează pe locul de veci al vechiului GM, compania privată. În prezent, acţionar majoritar este statul american, iar conducerea va trebui să se confrunte cu noul lider pe piaţa auto din SUA, Ford.

În luna care tocmai s-a încheiat, Ford a înregistrat o cotă de piaţă mai mare decât GM. În aceste condiţii, la sfârşitul anului, vânzările Ford în SUA le-ar putea depăşi pe cele ale GM după 79 de ani.

Pierderea titlului de lider de către General Motors nu mai este o surpriză pentru nimeni. Totuşi, nimeni nu se aştepta ca gigantul din Detroit să fie pe punctul de a pierde poziţia de lider şi pe piaţa din SUA.

Principala ameninţare vine din partea rivalului de-o viaţă, Ford. Acesta s-a descurcat onorabil pe parcursul acestei crize, fiind singurul constructor auto din Detroit care nu a primit ajutor din partea guvernului.

Potrivit analiştilor americani, noul GM va include doar patru branduri, Chevrolet, Cadillac, GMC şi Buick, ceea ce se traduce într-o cotă de piaţă de numai 16,5% în luna iunie. De cealaltă parte, Ford Motor Company se poate lăuda, în aceeaşi perioadă, cu o cotă de piaţă de 17,2 %, fără a lua în calcul vânzările Volvo, situaţia companiei suedeze fiind incertă.

John Wolkonowicz, analist în cadrul IHS Global Insight, a declarat că Ford este pe val în acest moment. “Tinerii, femeile cu funcţii executive şi ceilalţi clienţi Pontiac ar putea să nu se mai regăsească în actuala gama de mărci şi modele GM”, susţine Wolkonowicz.

În aceste condiţii este tot mai probabil ca până la sfârşitul anului, Ford să devanseze General Motors la capitolul vânzări. Răsturnarea de situaţie ar putea fi un moment istoric pentru Ford, care nu a mai reuşit să depăşească GM, pe piaţa din SUA, din 1930.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite