Născuţi gemeni, au murit în aceeaşi zi, la 92 de ani: "Făceau aproape totul împreună"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Julian şi Adrian Riester s-au născut la câteva secunde unul după celălalt, în urmă cu 92 de ani. Au murit miercuri, în SUA, la câteva ore distanţă.

Julian a murit dimineaţă, Adrian - seara. Amândorura le-a cedat inima.  "Au avut un sfârşit aproape poetic", a spus un bărbat de la Universitatea Bonaventure din New York, la care gemenii lucrau, potrivit AP. Erau dulgheri, grădinari şi ghizi pentru vizitatori. "Este izbitor când auzi asta, dar nu e deloc surprinzător când te gândeşti că făceau aproape totul împreună", a spus bărbatul de la universitatea privată franciscană. Cei doi "fraţi" au fost călugări în acelaşi ordin romano-catolic.

S-au născut la 1919, într-o familie care avea deja cinci copii. Au luat numele unor sfinţi din biserica catolică. Adrian glumea spunând că "tata era doctor şi se ruga să aibă un băiat; El l-a păcălit şi i-a dat doi".

Celor doi gemeni le-a fost refuzat stagiul militar: Julian avea probeme la ochiul stâng, Adrian avea la ochiul drept.

Au stat în ultimii 35 de ani la Universitatea St.Bonaventure, unde au locuit în camera separate dar aveau un telefon special care suna la amândoi în cameră.

Adrian răspundea la telefon pentru că era mai vorbăreţ, în timp ce Julian inspira o autoritate tăcută. "Era plăcut să priveşti aceste două suflete liniştite, calde", a spus o femeie care îi cunoştea de peste 21 de ani.

Nu au spus niciodată care dintre ei s-a născut primul.

Cei doi vor fi înmormântaţi într-un cimitir aflat peste drum de universitatea la care au lucrat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite