Geert Wilders atrage atenţia: "Jihadul împotriva Israelului este contra Occidentului întreg"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul de extremă-dreapta Geert Wilders a atras o parte dintre alegătorii olandezi cu propunerea de stopare a imigraţiei din ţările musulmane. Un susţinător al Israelului, Wilders vrea să interzică imigranţii musulmani.

Candidat la conducerea viitorului guvern al Olandei, Wilders, în vârstă de 46 de ani, a salutat Israelul pentru "lupta împotriva jihadului" şi a avertizat că "Occidentul va fi următorul care va porni lupta împotriva lumii islamice" dacă Israelul nu va reuşi.

Israelul este canarul din mina de cărbune, a declarat Wilders într-un interviu telefonic acordat cotidianului Jerusalem Post, înainte de deschiderea urnelor de vot în Olanda.

Jihadul împotriva Israelului nu este doar împotriva Israelului. Este împotriva Occidentului întreg, a subliniat liderul Partidului pentru Libertate.

În urmă cu un an, partidul lui Wilders, PVV (Partidul pentru Libertate), strângea 28% de voturi, potrivit sondajelor de opinie realizate, şi părea să aibă o şansă reală de a câştiga alegerile. In prezent, estimările arată o scădere a numărului de susţinători ai partidului.

Nu am şanse mari să devin prim-ministru, a spus acesta.

Cu toate acestea, PVV este aşteptat să îşi dubleze actualul număr de locuri în parlament, iar Mark Rutte, liderul Partidului popular pentru libertate şi democraţie (VVD), a declarat săptămâna aceasta că nu exclude posibilitatea formării unui guvern de coaliţie cu partidul lui Wilders.

Wilders s-a confruntat cu un val de critici, a fost acţionat în justiţie şi ameninţat cu moartea pentru că şi-a exprimat tranşant critica faţă de Islam. Acesta a declarat pentru Jerusalem Post că el crede că există musulmanii moderaţi, şi că mulţi musulmani care trăiesc în Occident sunt moderaţi şi respectă legea, dar că nu crede într-un Islam moderat.

Politicianul olandez a descris Islamul ca o ideologie totalitară - împotriva libertăţii, şi a statului de drept, care nu presupune separarea bisericii de stat.

El a mai spus ca afluxul de musulmani în ţări precum Olanda a fost cauza "islamificării societăţilor noastre".

Populaţia musulmană din Olanda a crescut la aproximativ un milion (din cele 16 milioane populaţiei naţionale) şi "zeci de mii de musulmani încă sosesc în fiecare an, din Somalia, Irak, Maroc, Turcia ", a precizat Wilders.

Acest aflux "aduce schimbări enorme", a spus el, referindu-se la femei şi homosexuali hărţuiţi pe stradă, în unele cartiere musulmane, precum şi la creşterea instanţelor Shari'a (legea islamică).

Eu spun stop imigraţiei în masă din ţările musulmane - nu pentru că oamenii sunt răi, ci pentru că patrimoniul nostru cultural şi a societăţii, bazată pe valorile creştine şi iudaice, pe umanitate, este mai bun decât cel islamic ... Dacă nu vom opri imigraţia,(...), atunci vom pierde Europa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite