"Gaură" de şapte miliarde de euro la Primăria Romei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De-abia ales în funcţia de prim-edil al Cetăţii Eterne, Gianni Alemanno susţine că Walter Veltroni, fostul primar de stânga, a înglodat primăria în datorii, valoarea acestora ajungând

De-abia ales în funcţia de prim-edil al Cetăţii Eterne, Gianni Alemanno susţine că Walter Veltroni, fostul primar de stânga, a înglodat primăria în datorii, valoarea acestora ajungând la circa şapte miliarde de euro. Alemanno e supărat şi pe actorii americani care l-au susţinut pe Veltroni în campania electorală, pe "lista neagră" aflându-se Nicole Kidman ori George Clooney.

Ziarele italiene "Il Giornale" şi "Il Sole 24 Ore" au dat publicităţii informaţii referitoare la debitele primăriei din Roma, care au constituit, de altfel, unul dintre subiectele "forte" din campania electorală a lui Gianni Alemanno.

Analizând starea financiară a instituţiei, cotidianul economic "Il Sole 24 Ore" susţine că aceasta s-a agravat în ultima perioadă, după ce, cu aprobarea lui Veltroni, a fost împrumutată suma de două miliarde de euro de la Casa de Depozite şi Împrumuturi. "Declinul financiar" al primăriei s-a accentuat între anii 2000-2005 (primul mandat al lui Veltroni începând în 2001), perioadă în care datoriile au ajuns de la 5,7 la 6,5 miliarde de euro. După o scurtă redresare în 2006, nivelul acestora a ajuns la 6,9 miliarde. Actualul primar a declarat că intenţionează să ia la bani mărunţi situaţia fondurilor, prin expertize financiare, înainte de a aproba orice plan de investiţii.

"Lista neagră" a lui Alemanno

În afară de situaţia financiară deplorabilă a primăriei, Gianni Alemanno mai este preocupat şi de festivalul cinematografic ce se desfăşoară în fiecare an la Roma ("Festa del cinema"), pe care îl doreşte, de-acum înainte, "o promovare a cinematografului italian, şi nu o pasarelă pe care să se plimbe starurile de la Hollywood. Prezenţa excesivă a acestora nu serveşte nimănui", a declarat el recent. Presa britanică susţine însă că Alemanno îşi arată în acest mod resentimentele faţă de actori precum George Clooney sau Nicole Kidman, care şi-au exprimat, în recenta campanie electorală din Peninsulă, sprijinul pentru Walter Veltroni.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite