Gard de sârmă pentru a-i ţine departe pe ţiganii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de romi, de naţionalitate română, au fost evacuaţi de pe un teren viran al Universităţii Complutense din Madrid, iar zona a fost împrejmuită cu un gard, pentru a-i împiedica să revină.

Pături, saltele, haine, mâncare... Cam tot ce se găsește într-o casă, dar de data asta într-una din stradă. Este vorba de un camping ilegal de țigani români în Piața Cristo Rez, care acum câteva zile a fost evacuată forţat, după o lună de când măsura a fost cerută de Compania Integrală de Securitate a Universităţii Complutense din Madrid. Terenul viran este proprietatea respectivei instituţii de învăţământ şi este "lipit" de clădirile în care îşi au reşedinţa profesorii, scrie ABC.

Un gard de sârmă a fost soluţia pentru a evita ca aceste persoane să continue să doarmă în colibele improvizate pe terenul viran. Nu mai pot intra acum, deşi angajaţii Universităţii îi mai lasă să intre încă pentru a-şi lua lucrurile. Potrivit unui agent de pază, "nu au existat probleme, nici altercaţii, când li s-a spus că trebuie să părăsească zona". Au rămas până în ultimul moment, dar când muncitorii au început să monteze gardul metalic, au părăsit terenul imediat. "Nu suntem aici pentru a crea conflicte. Avem ordin de la UCM să împrejmuim zona şi asta am făcut, fără violenţă", a spus unul dintre angajaţi.

"Făceau mizerie, inspirau teamă şi aveau purici", spun angajaţii UCM şi locatarii din zonă.

Citește aici articolul integral adevarul.es

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite