Gaddafi, în vizită la Luvru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> În programul liderului libian: Versailles şi o partidă de vânătoare în pădurea Rambouillet. Preşedintele libian e fascinat de surâsul Giocondei! Muammar Gaddafi şi-a încheiat

>> În programul liderului libian: Versailles şi o partidă de vânătoare în pădurea Rambouillet.

Preşedintele libian e fascinat de surâsul Giocondei! Muammar Gaddafi şi-a încheiat miercuri controversata vizită în Franţa, dar a rămas pe meleaguri franceze, pentru a-şi continua călătoria în mod privat.

În timp ce socialiştii au vorbit despre un "circ" în care Franţa a fost "umilită" şi despre o farsă "tragicomică", ce lasă o impresie penibilă, preşedinţia a vorbit despre o vizită normală, identică cu a altor şefi de stat. Mulţi au pus sub semnul îndoielii realitatea contractelor încheiate, în valoare de mai multe miliarde de dolari, evidenţiată de Nicolas Sarkozy pentru a justifica această vizită.


În după-amiaza de joi, Gadaffi a făcut o vizită de 30 de minute la Muzeul Luvru, unde a fost adus de o limuzină albă. Publicul a fost ţinut la distanţă, pentru a nu-l stânjeni. Însoţit de un ghid al muzeului, liderul libian a admirat îndeosebi marile comori ale Luvrului: Venus din Milo, Victoria de la Samothrace şi Mona Lisa.

Fascinat de Mona Lisa

Ajuns la celebrul tablou semnat de Leonardo da Vinci, colonelul a trecut de mai multe ori prin faţa acestuia pentru a încerca "să surprindă privirea Giocondei". În programul de ieri, Gadaffi şi-a propus o vizită la Versailles şi o partidă de vânătoare în pădurea Rambouillet, potrivit presei franceze.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite