Gaddafi: "Elveţia se comportă ca o organizaţie criminală"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cunoscut pentru declaraţiile îndrăzneţe lansate în public, liderul libian Muammar al-Gaddafi a declarat de curând că Elveţia se comportă ca o organizaţie criminală, fiind implicată în acţiuni de spălare de bani, asasinate şi terorism, notează publicaţia Sydney Morning Herald.

Elveţia este un stat care s-a izolat de comunitatea internaţională, a afirmat liderul libian.

Ghaddafi a catalogat Elveţia drept un stat de tip mafiot, cerând din nou împărţirea acesteia între Franţa, Italia şi Germania.

Elveţia este un imens mecanism de spălare de bani, iar sinuciderile asistate, legale în această ţară, acoperă de cele mai multe ori cazuri de asasinare a unor bogătaşi străini, care deţin conturi bancare uriaşe în confederaţie, a declarat Ghaddaf.

Potrivit declaraţiilor făcute de liderul Libiei, autorităţile elveţiene au comis un act terorist arestându-l în urmă cu aproape doi ani pe fiul , Hanninbal, acuzat de rele tratamente aplicate unor membri ai personalului său de serviciu, într-un luxos hotel din Geneva. Hannibal Ghaddafi a fost ulterior pus în libertate, iar reclamaţiile retrase.

Elveţia susţine că oamenii respectivi doreau să comită suicid. Adevărul este însă că ea dorea să intre în posesia banilor acestora, a continuat fără să-şi poată susţine cu probe acuzaţiile Muammar el-Ghaddafi.

Potrivit Sydney Morning Herald, incidentul a tensionat relaţiile între cele două ţări. Situaţia s-a agravat odată cu arestarea în Libia a doi oameni de afaceri elveţieni şi retragerea tuturor investiţiilor libiene în Elveţia, după care Berna a intervenit blocând temporar acordarea de vize europene unor oameni de afaceri libieni.

Autorităţile elveţiene nu au reacţionat încă la declaraţiile lui Ghaddafi, care riscă să tensioneze şi mai mult relaţiile Libiei cu Elveţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite