Gabrielle Giffords, împuşcată în cap anul trecut, prezentă pe scena Convenţiei democrate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabrielle Giffords, democrata rănită grav în timpul unui incident armat în ianuarie 2011 la Tucson (Arizona, a urcat joi pe scena convenţiei democrate din Charlotte, unde a fost întâmpinată cu urale.

Cu un mers rigid şi legănat, Giffords, care era însoţită de prietena ei apropiată, democrata Debbie Wasserman Schultz, membră a Camerei Reprezentanţilor, a rostit jurământul de credinţă, o ceremonie care deschide, împreună cu imnul naţional şi salutul drapelului, marile reuniuni politice americane.

Giffords, zâmbitoare dar depunând în mod vizibil un efort intens pentru a-şi stăpâni dicţia, a fost din nou ovaţionată îndelung la încheierea intervenţiei.

Membră a Camerei Reprezentaţilor din partea statului Arizona în perioada respectivă, Giffords a fost lovită de un glonţ în cap în momentul în care un bărbat a deschis focul la o reuniune electorală la 8 ianaurie 2011. Şase persoane au murit în acel incident, printre care o fetiţă şi un judecător federal.

După o convalescenţă îndelungată, Giffords şi-a anunţat demisia din Congres la sfârşitul lui ianuarie 2012.

Ucigaşul, Jared Loughner, a pledat vinovat luna trecută şi va fi condamnat la închisoare pe viaţă.

Intervenţia lui Giffords pe scena din Time Warner Cable Arena, situată în centrul oraşului Charlotte (North Carolina, sud-est), a avut loc cu câteva ore înaintea discursului de învestitură al lui Barack Obama, care se va confrunta cu republicanul Mitt Romney la alegerile din 6 noiembrie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite