Furtuna Ernesto se îndreaptă către Mexic şi Nicaragua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna tropicală Ernesto, care a atins Jamaica, se îndrepta duminică spre America Centrală, în timp ce autorităţile din Nicaragua organizau evacuarea a sute de persoane care locuiesc în zona de coastă, relatează AFP.

Potrivit previziunilor meteorologice americane, furtuna ar urma să se intensifice în zilele următoare.

Luni, la ora 0.00 GMT (3.00, ora României), centrul furtunii era localizat la aproximativ 395 de kilometri este de Cabo Gracias a Dios, la frontiera dintre Nicaragua şi Honduras, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane cu sediul la Miami în Statele Unite.

Prezentând rafale de vânt cu viteza de aproximativ 85 de kilometri pe oră, Ernesto se deplasa către vest cu o viteză de aproximativ 32 de kilometri pe oră.

Jamaica, unde a fost lansată o alertă de furtună tropicală, se aşteaptă la ploi, care urmează să atingă un nivel de zece centimetri, până luni seara.

Luni dimineaţa, centrul furtunii urma să treacă pe la sud de Insulele Caiman.

O parte a coastelor Hondurasului şi Nicaraguei se află, de asemenea, sub supraveghere din cauza furtunii.

Ca măsură de precauţie, Guvernul nicaraguan a decis "evacuarea a sute de familii" din zona care risca să fie afectată de furtună luni dimineaţa, a anunţat un purtător de cuvânt.

Numărul persoanelor care urmau să fie evacuate era estimat între 600 şi 1.500, potrivit unor surse oficiale.

În Republica Dominicană, autorităţile au lansat o alertă de inundaţii şi alunecări de teren, în contextul în care capitala Santo Domingo a fost deja afectată de inundaţii duminică seara.

Conform previziunilor, furtuna nu ar urma să se transforme în uragan până vineri.

Mai la est, cea de a şasea furtună tropicală din acest sezon, Florence, prezintă deja rafale cu o viteză de aproximativ 31 de kilometri pe oră şi se deplasează către vest cu o viteză de aproximativ 22 de kilometri pe oră.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite