Funeraliile lui Mohamed Merah vor avea loc în Franţa, după ce Algeria a refuzat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funeraliile criminalului jihadist Mohamed Merah vor avea loc în Franţa "în următoarele 24 de ore", după refuzul Algeriei de a primi cadavrul său, "din motive de securitate", a anunţat joi un oficial religios, citat de AFP.

"Am fost însărcinat de familie cu organizarea funeraliilor în Franţa, în următoarele 24 de ore, în acord cu autorităţile, pentru că Algeria a refuzat să primească trupul lui Mohamed Merah invocând motive de securitate", a declarat Abdallah Zekri, reprezentantul rectorului Marii moschei din Paris.

Corpul islamistului francez de origine algeriană Mohamed Merah urma să fie transportat, joi după-amiază, la Alger, cu un zbor al companiei Air Algerie venind din Franţa, anunţase miercuri un membru al familiei acestuia în capitala Algeriei. Anterior, familia şi-a exprimat dorinţa ca tânărul să fie înhumat în Algeria.

Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, a fost ucis joia trecută în cadrul intervenţiei poliţiştilor de la unitatea de elită RAID, în apartamentul său din Toulouse (sud-vest), după 32 de ore de asediu.

La 11, 15 şi 19 martie, acesta a ucis şapte persoane, dintre care trei paraşutişti, trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască din Toulouse şi Montauban.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite