Fratele lui Bin Laden ridică "Podul secolului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costul lucrărilor necesare pentru "a lega" Asia de Africa, peste Marea Roşie, ajunge la 70 miliarde de dolari O companie deţinută de Tarek bin Laden, fratele vitreg al lui Osama bin Laden,

Costul lucrărilor necesare pentru "a lega" Asia de Africa, peste Marea Roşie, ajunge la 70 miliarde de dolari

O companie deţinută de Tarek bin Laden, fratele vitreg al lui Osama bin Laden, are în plan construirea unuia dintre cele mai lungi poduri din lume. Acesta, care se estimează că va măsura 28,5 kilometri lungime, va traversa Strâmtoarea Mandab, legând Yemenul de Djibouti. Tarek bin Laden Construction negociază cu guvernele celor două ţări în vederea realizării acestui proiect.

"Podul secolului", după cum este numit, va lega Yemenul şi Djibouti, peste Marea Roşie, printr-o autostradă cu şase benzi şi o cale ferată. La ambele capete ale podului va fi construit câte un oraş nou. În afara faptului că înfăptuirea proiectului costă în jur de 70 miliarde de dolari, criticii acestuia sunt alarmaţi că podul urmează să fie construit într-o zonă cu înaltă activitate seismică. Tarek bin Laden a făcut lobby pe lângă politicienii din Djibouti şi Yemen pentru a accepta propunerea sa. Podul urmează să traverseze Strâmtoarea Mandab, care
este cea mai îngustă strâmtoare din lume dintre două ţări. Propriu-zis, acesta urmează să unească Djibouti cu Insula Perim a Yemenului.

Pentru a lega lumea arabă de Africa

Yemeniţii sunt convinşi că proiectul va fi construit cu fonduri provenite din Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite pentru a lega lumea arabă de Africa, potrivit BBC. Premierul Dileita Mohamed Dileita, al statului Djibouti, susţine că guvernul său nu a fost implicat activ. Oamenii din ţara sa spun că proiectul "a venit din cer". Toată lumea din zonă vorbeşte cu bucurie de pod. Noul oraş din Djibouti se va numi Oraşul Luminii. "Numeroşi americani, yemeniţi şi oameni de afaceri francezi sunt implicaţi în proiect.

Dar cel mai mare avantaj îl vor avea milioanele de musulmani africani care vor putea merge la Mecca atât cu autobuzul, cât şi cu trenul", a mai spus premierul Dileita. Podul nu va aduce, însă, avantaje numai pelerinilor. Sute de emigranţi africani se îneacă în fiecare an în încercarea de a ajunge în Yemen din Somalia, ţară vecină cu Djibouti. "Podul secolului" nu va întrece însă Podul Donghai din China, care este cel mai lung pod din lume (32 kilometri).

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite