Franţa investighează modul în care Google păstrează confidenţialitatea datelor personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea franceză de reglementare în domeniul protecţiei datelor va lansa o investigaţie oficială referitoare la noua politică a Google în domeniul confidenţialităţii datelor personale ale utilizatorilor, care intră în de mâine, 1 martie, transmite Reuters.

Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertate (CNIL) din Franţa a trimis Google o scrisoare în care anunţă demararea anchetei şi trimiterea unei liste de întrebări, până la jumătatea lunii.

CNIL se aşteaptă ca şi alte autorităţi europene de profil să i se alăture.

Schimbarea politicii Google privind confidenţialitatea informaţiilor vine pe fondul creşterii îngrijjorării privind folosirea datelor personale de către marile canale de socializare.

Comisia Europeană a prezentat luna trecută un plan de modernizare a reglementărilor de protecţie a datelor, vechi de 17 ani, care să conţină reguli mai stricte.

Potrivit noilor reguli, companii precum Google, Facebook şi Yahoo! vor fi obligate să-i întrebe pe utilizatori dacă le pot stoca sau vinde datele către alte companii.

De asemenea, utilizatorii vor avea dreptul să ceară ştergerea datelor lor personale de pe site-uri.

Google a anunţat că va simplifica politica în domeniul confidenţialităţii datelor, consolidând 60 de prevederi într-una singură, care să fie aplicată tuturor serviciilor, inclusiv pentru YouTube, Gmail şi Google+.

Schimbările prevăzute de companie vor intra în vigoare joi, 1 martie, iar două solicitări din partea autorităţilor europene de reglementare pentru amânare au fost respinse de Google.


În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite