Franţa va sprijini intervenţia forţelor armate din Africa, în Mali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intervenţia militară africană în Mali este " inevitabilă","Franţa o va sprijini şi sper că şi Uniunea Europeană", a declarat la Lorient, ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, citat de Le Figaro.

"Franţa nu trebuie să ia o iniţiativă militară în Mali", al cărei nord este în mâinile armatei islamiştilor , a declarat reporterilor Le Drian, în paralel cu o vizită la Lorient Inter-Celtic Festival.


"Ea vrea ca acest lucru să fie făcut de forţe africane, în special cele de ECOWAS (Comunitatea Economică a Africii de Vest ED) şi, eventual, Uniunii Africane, care să ia iniţiativa, conform Rezoluţia adoptată de către Consiliul de Securitate ".

Scopul rezoluţiei este "de a asigura stabilitatea politică în Bamako, care nu este încă asigurată, chiar dacă preşedintele (interimar Dioncounda), Traore s-a întors de la Paris, în această săptămână, pentru a asigura un guvern de unitatea naţională.


De asemenea, este necesar să se extindă suveranitatea, în nordul statului Mali, cu o intervenţie armată în mod inevitabil. "Franţa o va sprijini, dar nu va lua iniţiativa " a mai precizat oficialul francez al apărării.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite