Franţa: campanie împotriva islamiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă operaţiune a poliţiei s-a desfăşurat ieri-dimineaţă în mai multe oraşe din Franţa în mediile islamiste radicale, ca urmare a crimelor comise de Mohammed Merah, la Toulouse, în martie. Încă zece persoane au fost reţinute ieri, a anunţat o sursă apropiată anchetei, citată de AFP.

Operaţiunile poliţiei vizează persoane care ar fi putut merge în Afganistan sau Pakistan sau ar fi vrut să meargă acolo pentru a contribui la jihad. Poliţia a intervenit în special la Roubaix (în nordul ţării) şi în cartierele din nordul Marsiliei. Între timp, cele 13 persoane arestate săptămâna trecută, membri ai grupului salafist Forsane Alizza, au fost acuzate de terorism, iar nouă dintre acestea au rămas în arest. Aceştia aveau profiluri apropiate de cel al lui Mohammed Merah, adică „persoane izolate şi autoradicalizate", după cum a declarat o sursă din poliţie.

Sunt în curs şi alte operaţiuni în oraşele Carpentras (Vaucluse), Valence, Pau şi în Lot-et-Garonne, a precizat o sursă din cadrul poliţiei. Aceste operaţiuni au loc în cadrul unei anchete preliminare a Parchetului antiterorism din Paris, încredinţată Direcţiei generale de informaţii interne (DCRI).

Luni, ministrul francez de Interne a anunţat expulzarea a cinci clerici radicali, ca parte a ofensivei antiislamiste. Preşedintele Nicolas Sarkozy, care candidează pentru un nou mandat, a avertizat că operaţiunile poliţiei în mediile islamiste radicale „vor continua" după atacurile comise la Toulouse şi Montauban în numele Al-Qaida de Mohamed Merah.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite