Fiica Iuliei Timoşenko cere Franţei să menţină presiunile asupra Kievului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Evghenia Carr, fiica fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, a cerut Franţei să nu slăbească presiunile asupra Guvernului de la Kiev, transmite AFP.

Evghenia Carr, care străbate Europa din septembrie pentru a sensibiliza guvernele în legătură cu situaţia mamei sale, a afirmat, la Paris, că starea Iuliei Timoşenko nu s-a îmbunătăţit.

„Fac apel la continuarea presiunilor asupra conducerii Ucrainei", a declarat Evghenia, care şi-a văzut mama săptămâna trecută în peniteniciarul din Harkov.

„Se află sub supraveghere continuă, sub presiune psihologică. Încă nu poate merge. Nu se poate deplasa nici până la fereastră. Nu o lasă să dea telefon. I s-ar putea întâmpla Dumnezeu ştie ce şi noi nu am avea habar", a mai spus fiica fostului premier ucrainean.

„Astăzi este o dată simbolică. Ucraina joacă împotriva Franţei (în cadrul Campionatului European de fotbal 2012). Vreau să le mulţumesc celor care o susţin pe mama mea", a adăugat Evghenia Carr.

Aflată în detenţie din august 2011, Iulia Timoşenko, în vârstă de 51 de ani, a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Cazul său a provocat o criză gravă în relaţiile dintre Ucraina şi Occident, care consideră că acesta e motivat politic şi solicită eliberarea opozantei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite