Autorul atacului de la Toulouse purta la gât o cameră de luat vederi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a declarat marţi că anchetatorii nu l-au identificat încă pe bărbatul care a asasinat militari şi evrei la Toulouse şi Montauban (sud-vest), dar a adăugat că un martor ocular l-a văzut cu o „cameră video de mici dimensiuni în jurul gâtului", relatează AFP.

„În prezent, nu ştim cine este", a declarat Claude Guéant pentru postul de radio Europe 1. Ministrul a fost întrebat în legătură cu o informaţie apărută în cotidianul „Sud-Ouest", potrivit căreia un martor ocular din Toulouse a afirmat că ucigaşul ar fi purtat o cameră de vederi în jurul gâtului.

„Este un indiciu care a fost semnalat. Este un aparat de înregistrare a imaginilor care se amplasează pe piept şi care este ajustat cu ajutorul curelelor. A fost văzut cu acest aparat - un martor a spus acest lucru", a declarat ministrul francez de Interne.

Ministrul Claude Guéant a afirmat că autoritățile fac tot ce le stă în putință pentru a-l prinde pe ucigaş.

„Mii de verificări au fost făcute deja", a declarat el. „Au loc anchete asupra militarilor care au fost excluşi din armată şi care ar putea să vrea să se răzbune (...), care şi-ar fi exprimat opinii neonaziste. Este o pistă pe care mergem (...) Nu este privilegiată în mod special", a adăugat el.

Un militar din Castres (în apropiere de Toulouse) a fost arestat în seara de 16 martie, în urma atacului de la Montauban, dar a fost eliberat ulterior fără a fi acuzat.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite