Nicolas Sarkozy se află pentru prima dată pe primul loc în sondajele referitoare la turul întâi al prezidenţialelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolas Sarkozy se află pentru prima dată în faţa candidatului socialist la preşedinţie François Hollande, cu 28,5 % (+ 1,5) faţă de 27% (- 1,5) din intenţiile de vot în primul tur, conform unui sondaj Ifop publicat marţi, transmite AFP.

În schimb, conform sondajului, Hollande are câștig de cauză în al doilea tur de scrutin în faţa preşedintelui în exerciţiu, chiar dacă pierde două puncte comparativ cu sfârşitul lunii februarie - 54,5% faţă de 45,5% pentru Sarkozy, notează Mediafax.

În primul tur, Marine Le Pen, preşedintele Frontului naţional (extremă dreapta), se situează pe poziţia a treia cu 16% (-1) în faţa lui François Bayrou, preşedintele MoDem (centru) creditat cu 13% (+ 0,5) şi Jean-Luc Melenchon, candidat al Frontului de stânga cu 10% (+ 1,5).

Sondajul a fost realizat prin telefon în zilele de 11 şi 12 martie, după întâlnirea electorală a lui Nicolas Sarkozy de duminică la Villepinte, în cadrul căreia a amenințat că dacă în următoarele 12 luni nu este instituit „un Guvern politic Schengen", Franța își va suspenda participarea la acordurile Schengen.

Totodată, Sarkozy s-a pronunţat în favoarea unor măsuri protecţioniste pentru a apăra interesele companiilor europene.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite