Franța: Rata șomajului atinge nivelul maxim din ultimii 13 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Situația în Franța nu e pe roze! Rata șomajului a atins maximul din ultimii 13 ani. Marile companii franceze plănuiesc o nouă tură de disponibilizări.

În iunie, rata șomajului în Franța a crescut pentru al 14-a lună consecutiv, scrie Euronews. Numărul șomerilor a crescut cu 0,8% față de luna anterioară și cu 7,8% față de aceeași lună a anului trecut. Astfel, rata șomajului a atins nivelul maxim din ultimii 13 ani.

Situația nu pare să se îmbunătățească prea curând, având în vedere că Air France, Peugeot Citroen și compania farmaceutică Sanofi intenționează să facă disponibilizări. Mai mult, Alcatel-Lucent a declarat joi că urmează să dea afară 5.000 de angajați din toate filialele deținute în întreaga lume. Compania n-a menționat ce țări vor fi afectate de această măsură.

Creșterea numărului de locuri de muncă a devenit principala prioritate a guvernului socialist de la Paris. În mai, când președintele Francois Hollande a preluat scaunul de la Palatul Elysee, a jurat că va combate creșterea șomajului, însă această luptă a devenit tot mai grea, având în vedere numărul mare de concedieri. Mai mult, economia franceză ar putea intra în recesiune.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite