Președintele Franței avertizează Grecia că ar putea fi exclusă din zona euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez, François Hollande, a atras atenția Greciei că va fi exclusă din zona euro în cazul în care nu-şi va respecta angajamentele asumate. Avertismentul lui Hollande vine cu patru zile înainte de alegerile legislative anticipate, care vor decide soarta Republicii Elene în uniunea monetară, relevă AFP.

„Sunt conştient că alegătorii (greci) trebuie să aibă suveranitate deplină, dar trebuie să îi previn că, dacă va fi lăsată impresia că vor să se îndepărteze de angajamentele asumate şi să abandoneze orice perspectivă de redresare, vor exista ţări (din cadrul zonei euro) care vor prefera să pună punct prezenţei Greciei în zona euro", a declarat Hollande într-un interviu acordat miercuri postului elen de televiziune Mega channel.

Textul acestui interviu a fost transmis agenţiilor de presă de către preşedinţia franceză, notează Agerpres.

„Respect poporul grec. Va decide ce va dori cu ocazia alegerilor de la 17 iunie. Eu însumi sunt preşedinte al unei ţări care va vota în aceeaşi zi", a adăugat el.

„Sunt în favoarea rămânerii Greciei în zona euro, dar grecii trebuie să ştie că aceasta prespune că există o relaţie de încredere", a mai afirmat şeful statului francez.

Grecii sunt chemați din nou la urne duminică, după ce în urma alegerilor legislative organizate la începutul lunii mai, niciun partid nu a obţinut majoritatea, iar toate negocierile în vederea formării unui guvern au eșuat.

Dreapta conservatoare şi Coaliţia stângii radicale (Syriza) sunt creditate cu scoruri egale în sondajele de opinie. Pentru a obţine victoria în alegerile de duminică, Syriza se bazează pe puternicul curent împotriva măsurilor de austeritate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite