Jean-Marc Ayrault: Franţa nu vrea o alianţă împotriva Angelei Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul francez, Jean-Marc Ayrault, a declarat, vineri, că Franţa şi Germania trebuie să găsească împreună o soluţie pentru a scoate Europa din criză. El a adăugat că acest lucru presupune „un dialog mai intens decât cel de până acum".

„Trebuie ca Germania şi Franţa, mână în mână, să găsească la 28 şi 29 iunie (summitul european, n.r.) o soluţie pentru a scoate Europa din criză", la care să se asocieze şi ceilalţi parteneri europeni, a spus premierul francez, relevă AFP.

„Sunt sigur că o vom găsi, nu am nicio îndoială în acest sens. Acest lucru presupune un dialog mai intens decât cel desfăşurat până acum", a afirmat Ayrault la postul de radio Europe 1.

Totodată, Ayrault a exclus ipoteza că Franţa ar vrea să creeze o coaliţie sau un front împotriva şefei executivului german.

„În niciun caz", a subliniat el. „Ar fi o cale greşită, o eroare politică gravă care nu ar duce la nicio soluţie", a adăugat premierul francez.

Precizările vin în contextul în care, joi, Ayrault a cerut Germaniei să nu se lase antrenată în „formule simpliste", după ce cancelarul Angela Merkel a avertizat că Berlinul nu va accepta „soluţii facile" sau o abordare „mediocră" pentru rezolvarea crizei europene.

Tot joi, preşedintele francez, François Hollande s-a întâlnit, la Roma, cu premierul italian, Mario Monti. Amândoi s-au plâns, la o conferinţă comună de presă, că nu au fost făcute „suficiente progrese" pentru depăşirea crizei.

În aceste condiţii, liderul francez al opoziţiei Jean-François Copé a declarat că Hollande „provoacă Germania zilnic", chiar dacă „Europa se află în criză totală".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite