Francois Hollande a sosit într-o vizită-surpriză în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez, Francois Hollande, a ajuns vineri la Kabul, într-o vizită-surpriză de câteva ore în Afganistan, unde se va întâlni cu trupele franceze, relatează AFP.

Şeful statului este însoţit de ministrul Apărării, Jean-Yves Le Drian, şi cel de Externe, Laurent Fabius, precum şi de şeful Statului Major al Armatei, amiralul Edouard Guillaud, şi de generalul Benoît Puga, şeful Statului Major particular al preşedintelui.

Hollande, care merge pentru prima dată în Afganistan de la alegerea sa în funcţie la 6 mai, a decis să accelereze retragerea trupelor combatante franceze din această ţară, la sfârşitul lui 2012.

Potrivit anturajului său, preşedintele, care este şi comandantul armatei, a ţinut să meargă în Afganistan pentru a le "explica el însuşi" soldaţilor francezi de ce a decis să anticipeze retragerea lor.

El anunţase această retragere anticipată încă de la începutul campaniei electorale şi şi-a susţinut decizia săptămâna trecută în faţa preşedintelui american, Barack Obama, cu ocazia participării la summitul G8 de la Camp David, apoi la summitul NATO de la Chicago. Hollande a precizat de mai multe ori că această poziţie nu este negociabilă.

De la începutul lui martie, Jean-Yves Le Drian a fost în principalele state membre ale Alianţei Nord-Atlantice pentru a apăra această poziţie.

În prezent, Franţa are 3.350 de soldaţi în Afganistan. De la sfârşitul lui 2001, 83 de militari francezi au murit în această ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite