Francezii vor alegeri primare şi în partidului lui Sarkozy

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Majoritatea francezilor (55%) se pronunţă pentru organizarea alegerilor primare în cadrul partidului de dreapta UMP (Uniunea pentru o Mişcare Populară) pentru alegerile prezidenţiale din 2017, potrivit unui sondaj dat publicităţii duminică, cu ocazia celui de-al doilea tur al alegerilor primare socialiste, care au avut un mare succes, transmite AFP.

La întrebarea „credeţi că UMP trebuie să organizeze alegeri primare pentru a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale din 2017?", 55% dintre persoanele intervievate au răspuns afirmativ, 20% negativ, iar 25% nu au avut nicio opinie, relevă un sondaj TNS Sofres pentru televiziunea Canal Plus, citat de Agerpres. Dintre simpatizanţii UMP, 56% au considerat pozitivă această ipoteză, faţă de 32% care au fost împotrivă (12% nu au avut nicio opinie).

În privinţa anului 2012, problema alegerilor primare în UMP a suscitat mult mai puţin entuziasm: 40% dintre intervievaţi s-au declarat pentru, faţă de 36% care s-au opus (24% nu au avut nicio părere). Printre simpatizanţii UMP această probabilitate este considerată şi mai negativă: 55% sunt împotrivă, în general pentru că se presupune că în 2012 candidatul UMP va fi Nicolas Sarkozy, actualul preşedinte.


Socialiştii francezi au inaugurat la 9 şi 16 octombrie un mod inedit de desemnare a candidatului lor la alegerile din primăvara viitoare: alegeri primare în stil american, botezate „primare cetăţeneşti", deschise tuturor alegătorilor care recunosc valorile stângii

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite