Francezii se mută pe continentul asiatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiile arată că aceştia duc un trai mai bun în Extremul Orient decât la ei în ţară Îmbogăţirea pe plan cultural, financiar şi profesional este unul dintre motivele care îi

Studiile arată că aceştia duc un trai mai bun în Extremul Orient decât la ei în ţară

Îmbogăţirea pe plan cultural, financiar şi profesional este unul dintre motivele care îi determină pe francezi să se instaleze în străinătate. Mai mult de jumătate din francezii care se hotărăsc să emigreze sunt bărbaţi sub 35 de ani. Destinaţia preferată pare să fie Asia.

Mai mult de un sfert dinfrancezii din afara graniţelor ţării au statut de "expatriaţi", fiind detaşaţi în străinătate de întreprinderile franceze. Aproximativ o jumătate sunt angajaţi la o firmă locală sau au contract în filiale ale unor întreprinderi franceze. Companiile cu peste 1.000 de salariaţi sunt cele care dispun de personal în străinătate, "iar tendinţa este în creştere", potrivit unui studiu al companiei de cercetare TNS.

Europa rămâne prima destinaţie a "expatriaţilor", dar se observă o "creştere foarte puternică" în ceea ce priveşte Asia, în special Asia de Sud-Est. Ajunşi la destinaţie, 97% din aceştia sunt "satisfăcuţi" de viaţa lor: în timp ce salariul brut mediu din Franţa este de circa 29.000 euro pe an, jumătate din francezii din străinătate ajung la peste 45.000 de euro. La aceasta se adaugă o viaţă de familie bine organizată, aproximativ 70% din ei trăind în cuplu.

Micul Paris din China

O replică a "oraşului luminilor" se construieşte în oraşul chinez Hangzhou, care s-a hotărât să aibă propriul Paris în cartierul rezidenţial Tiandu Cheng, unde se înalţă o reproducere a Turnului Eiffel. Replica a fost construită pe o scară de 1/3.

Lucrările ar trebui să fie finalizate la mijlocul lunii octombrie. Pentru acest turn, înalt de 108 m, au fost necesare mai mult de 1.000 t de oţel. Un lift interior va fi pus la dispoziţia turiştilor. Proiectul a fost realizat de Institutul de Planificare Hangzhou, în cooperare cu Biroul britanic de arhitectură Atkins.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite