Imagine rară: scafandru, aproape să fie "aspirat" de un rechin-balenă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fotograf a surprins o scenă memorabilă: un scafandru în timp ce era cât pe ce să fie înghiţit de un rechin-balenă care mânca.

Fotograful Mauricio Handler a condus recent un grup de fotografi în Mexic, în Insula Mujeres, unde, anual, peste 600 de rechini-balene vin la un ospăţ general. Fotografii au intrat în apă şi au surprins, cu cea mai avansată tehnologie fotografică, instantanee cu grupul de peşti.

În ultima zi a proiectului, unul dintre fotografi era să fie înghiţit de un rechin-balenă, dar a reuşit să se îndepărteze de peşte. Rechinul îşi umplea gura cu apă, urmând să lase apoi apa să se scurgă prin branhii, filtrând mâncarea. Chiar dacă l-ar fi "aspirat" pe scafandru, peştele l-ar fi aruncat înapoi.

Acest peşte, Rhincodon typusse sau rechinul-balenă, se hrăneşte cu vertebrate, calmari, organisme care plutesc prin apă, fitoplancton, plancton şi alge. E cel mai mare peşte din lume, trăieşte în zonele cu climă caldă sau tropicală şi nu este o specie agresivă, hrănindu-se filtrând particulele de mâncare din apă.

Pentru mai multe poze cu rechinul-balenă, daţi click aici.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite