Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, condamnat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pedeapsa este de doi ani de închisoare cu suspendare pentru fostul şef al statului francez. Este pentru prima dată că un fost preşedinte francez este condamnat legal

Fostul preşedinte al Republicii Franceze, Jacques Chirac (79 de ani), a fost declarat vinovat în scandalul locurilor de muncă de la Primăria din Paris. Tribunalul din Paris l-a acuzat de "deturnare de fonduri publice" şi "abuz de încredere".

Acuzaţiile se referă la 21 de locuri de muncă fictive la Primăria din Paris la începutul anilor 90, când primar era Jacques Chirac. Cazul a fost instrument şi la Nanterre, unde tribunalul l-a declarat vinovat de "luare ilegală de dobândă".

Locurile de muncă în cauză au fost plătite de Primăria din Paris între 1990 şi 1995. Jacques Chirac era atunci primar, preşedinte al RPR (partidul strămoş al actualului UMP - partidul de guvernământ) şi se pregătea de alegerile prezidenţiale din 1995.

Citirea sentinţei a început joi dimineaţa, dar Jacques Chirac nu a fost prezent la tribunal. Chirac a fost judecat (între 5 şi 23 septembrie) în absenţă, din cauza unor probleme medicale. Chirac a dezminţit tot timpul acuzaţiile, afirmând că nu a comis "nicio greşeală morală sau penală".

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite