Fostul preşedinte Bill Clinton, operat la inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte american Bill Clinton, acum în vârstă de 63 de ani, a fost operat ieri-noapte, din cauza unei ocluzii arteriale. Intervenţia chirurgicală a decurs normal şi, la câteva ore după operaţie, Clinton mergea prin salon şi făcea glume cu asistentele.

Procedura numită „angioplastie la o arteră coronariană" este considerată o intervenţie uşoară, pe care o suportă câteva milioane de pacienţi pe an, au explicat medicii de la spitalul Columbia Presbyterian, care l-au operat pe Clinton.

Cardiologul Allan Schwartz a precizat că angioplastia este, de fapt, o tehnică chirurgicală de tratare a ocluziilor arteriale. Procedura de ieri a implicat montarea a două stenturi, pentru a se uşura activitatea inimii.

Medicul a subliniat faptul că fostul preşedinte a fost afectat de cea de-a doua vizită în Haiti, unde, încercând să fie de folos, a ridicat pachete cu ajutoare foarte grele şi, în plus, a răcit. Doctorul estima ieri că, având în vedere starea bună a pacientului, cel mai târziu în această dimineaţă Bill Clinton va fi externat.

Atât soţia sa, Hillary, cât şi fiica, Chelsea, au venit de urgenţă la spital, pentru a fi alături de el, iar preşedintele Barack Obama l-a sunat şi i-a urat însănătoşire grabnică. Potrivit unor surse din anturajul lui Clinton, el ar fi fost externat încă de vineri seara, când se afla deja în drum spre casă. Bill Clinton locuieşte în mica localitate Chappaqua, la 55 kilometri nord de New York.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite