Fostul comisar european al Bulgariei Meglena Kuneva îşi înfiinţează propriul partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul comisar european al Bulgariei Meglena Kuneva şi-a înfiinţat oficial propriul partid politic, relatează site-ul Novinite.com.

Comitetul de iniţiativă, întrunind 67 de persoane, a semnat o declaraţie la hotelul Rainbow Plaza din Sofia, unde s-a lansat şi mişcarea civică Bulgaria pentru Cetăţeni, al cărei nume l-a moştenit noua formaţiune.

Din comitet fac parte persoane care au susţinut-o pe Kuneva în alegerile prezidenţiale, precum şi politicieni care s-au retras din alte proiecte de dreapta.

"Nu ne este teamă să ne ridicăm împotriva cartelurilor politice şi monopolurilor economice, a impostorilor şi minciunilor, agresiunilor şi apatiei. La cinci ani de la aderarea Bulgariei la Uniunea Europeană, ţara arată tot mai puţin europeană. Este în continuare cea mai săracă din Europa, în timp ce rata şomajului, analfabetismul şi discriminarea sunt la cote alarmante", potrivit declaraţiei.

Fostul oficial european le-a mulţumit susţinătorilor, declarându-se "victorioasă" în campania prezidenţială întrucât mişcarea a obţinut deja o poziţionare bună între cartelurile politice din Bulgaria.

Ea i-a acuzat pe cei care deţin puterea în prezent că transformă Bulgaria într-un stat poliţienesc, încalcă drepturile omului şi se amestecă în domeniul afacerilor.

"Ne aflăm în situaţia unui Război Rece. Ar trebui să ne unim în numele justiţiei", a declarat aceasta.

Ea a anunţat oficial transformarea mişcării sale civice în partid politic de Ziua Europei, la 9 mai.

În martie, Kuneva şi-a întrerupt activitatea în Mişcarea Naţională pentru Stabilitate şi Prosperitate, Partidul MNSP.

Potrivit sondajelor recente, pe lângă partidul Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta), Partidul Socialist Bulgar (PSB, de stânga) şi Mişcarea Turcă pentru Drepturi şi Libertăţi, DPS, formaţiunea fostului comisar european este singura cu şanse reale de a obţine locuri în Parlament la alegerile generale din 2013.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite