Fostul candidat la preşedinţia Mexicului, eliberat de răpitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul candidat la preşedinţia Mexicului, Diego Fernandez de Cevallos, a fost eliberat de răpitori după ce a fost sechestrat mai mult de şapte luni.

Diego Fernandez de Cevallos a declarat că se simte bine şi că i-a iertat pe răpitori, potrivit BBC.

"Sunt puternic şi viaţa mea va continua la fel ca înainte.", a declarat acesta.

"Mulţumesc lui Dumnezeu şi Fecioarei Maria pentru ajutorul pe care mi l-au oferit în fiecare minut, în ultimele şapte luni.", a mai spus fostul candidat la preşedinţie.

În vârstă de 69 de ani, Fernandez de Cevallos, personalitate influentă în Partidul Acţiunii Naţionale (PAN, conservator) al actualului şef al statului Felipe Calderon, a dispărut în 15 mai din apropierea fermei sale din Queretaro, unde maşina sa 4x4 a fost găsită goală şi pătată cu sânge din aceeaşi grupă cu a lui.

După o săptămână de căutări, familia sa a cerut autorităţilor să suspende cercetările pentru a facilita negocierile cu răpitorii. Unele canale media afirmă că ea ar fi vărsat o răscumpărare de peste 20 de milioane de dolari (15 milioane de euro) pentru a obţine eliberarea lui.

Supranumit "Jefe Diego" (Şeful Diego), fostul preşedinte al Senatului a fost învins în alegerile prezidenţiale din 1994 de candidatul Partidului Revoluţionar Instituţional (PRI), Ernesto Zedillo. El a continuat să joace un rol de prim-plan în culisele partidului preşedintelui Calderon deşi a fost suspectat de trafic de influenţă şi criticat pentru că a atacat statul în justiţie ca avocat, fiind senator din anii 2000.

Răpirea sa a fost revendicată de un grup autointitulat "Los misteriosos desaparecedores" (Răpitorii misterioşi), care a difuzat patru comunicate, dintre care ultimul - duminică - anunţa eliberarea iminentă a ostaticului. În opinia lor, "Jefe Diego" era un "agent al oligarhiei neoliberale şi al extremei-drepte fundamentaliste, un traficant de influenţă, un mercenar al tribunalelor". Identitatea lor a rămas, în continuare, necunoscută autorităţilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite