Fostul preşedinte ucrainean Viktor Iuşcenko nu ar fi fost otrăvit cu dioxină în 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parchetul General din Ucraina înclină spre ipoteza potrivit căreia fostul preşedinte Viktor Iuşcenko nu a fost otrăvit cu dioxină în 2004, când candida la funcţia supremă în stat, a anunţaul vineri cotidianul ucrainean Segodnia, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

Ziarul aminteşte că la 5 septembrie se vor împlini şapte ani de când, potrivit versiunii oficiale, candidatul la preşedinţie Viktor Iuşcenko a fost otrăvit cu dioxină. Această intoxicare a jucat un rol crucial în alegerea sa la conducerea statului ucrainean, la începutul lui 2005. Parchetul a demarat o anchetă care nu a fost încă finalizată.

Potrivit cotidianului, prim-viceprocurorul general Renat Kuzmin, responsabil cu această anchetă, a declarat recent că fostul preşedinte ucrainean refuză să coopereze la investigaţie, fără a-şi motiva refuzul.

Cazul are putea fi clasat în curând

"Fie Iuşcenko nu vrea să răspundă la întrebări care l-ar putea convinge de minciună (arătând că otrăvirea nu s-a produs-n.r.), fie nu vrea să expună persoanele care au conceput această «operaţiune cu dioxină» pentru a-l aduce la puterea supremă", a declarat o sursă informată din cadrul Parchetului.

"Potrivit zvonurilor care circulă la Parchetul General, cazul va fi clasat în curând din cauza absenţei corpului delictului, adică a inexistenţei faptelor reproşate", a adăugat sursa.
Iuşcenko a declarat de mai multe ori că îi cunoaşte pe autorii otrăvirii, dar nu a menţionat niciodată numele lor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite