Fostul premier pakistanez îi cântă prohodul lui Musharraf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nawaz Sharif, fostul premier pakistanez, înlăturat din funcţie în urma loviturii de stat din 1999, a declarat că intenţionează să revină în ţară şi că zilele lui Musharraf în

Nawaz Sharif, fostul premier pakistanez, înlăturat din funcţie în urma loviturii de stat din 1999, a declarat că intenţionează să revină în ţară şi că zilele lui Musharraf în fruntea statului sunt "numărate". Sharif este liderul în exil al Ligii Musulmane Pakistaneze, partid de orientare conservatoare.

Declaraţia fostului premier, apărută în "Times", vine pe fondul violentelor proteste anti-Musharraf, declanşate de suspendarea nejustificată, din 9 martie, a lui Iftikar Chaudry, preşedintele Curţii Supreme Pakistaneze, oponent declarat al politicii dictatoriale a lui Musharraf.

Sharif a adăugat că "personal (este) dezamăgit de Bush" care-l susţine necondiţionat pe "imprevizibilul şi impulsivul Musharraf". "Preşedintele pakistanez trage pe sfoară comunitatea internaţională, făcând-o să creadă că el reprezintă singura opţiune pentru ţară", a mai spus Sharif.

Refuzul preşedintelui Musharraf de a demisiona din fruntea forţelor armate şi încercarea de a se asigura că parlamentul îl va realege în funcţie la sfârşitul anului au atras, de asemenea, nemulţumirea populaţiei. La toate acestea se adaugă faptul că oamenii au început să realizeze că acesta distruge instituţiile statului.

Sharif a fost înlăturat de la putere de însuşi comandantul suprem al forţelor armate de atunci, Pervez Musharraf, pe care-l numise chiar el în funcţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite