Fostul director executiv al Iukos moare, cu zile, în închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte al companiei Iukos, Vasili Aleksanian, aflat în detenţie la Moscova, a fost diagnosticat cu cancer şi SIDA, au anunţat avocaţii săi, citaţi de agenţia RIA Novosti.

Fostul vicepreşedinte al companiei Iukos, Vasili Aleksanian, aflat în detenţie la Moscova, a fost diagnosticat cu cancer şi SIDA, au anunţat avocaţii săi, citaţi de agenţia RIA Novosti. Apărătorii săi au cerut în mod repetat sistarea audierilor şi transferarea lui Aleksanian într-un centru medical. Fostul vicepreşedinte al companiei petroliere Iukos, în prezent lichidată, este judecat sub suspiciunea de fraudă şi spălare de bani. "O biopsie de noduli limfatici arată că Aleksianov are o escrescenţă malignă.

Aceasta a fost cauzată de şocul puternic şi stresul la care a fost supus. Descoperirea unei alte boli mortale de care suferă Aleksanian este un alt motiv pentru care ar trebui eliberat din închisoare şi anulate audierile tribunalului", a declarat avocatul aprărării, Elena Lvova. Fostul preşedinte al companiei, Mihail Hodorkovski, a declanşat miercuri o grevă a foamei, cerând transferarea lui Aleksanian într-un centru medical pentru a primi tratament medical. În cei cinci ani de când a declanşat campania împotriva Iukos, pe atunci unul dintre cele mai importante şi transparente companii de gaze şi petrol din Rusia, prin arestarea în 2003 a top-managerului Aleksei Piciughin, Kremlinul s-a comportat fără milă, scrie "Novaia Gazeta".

Hodorkovski a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un lagăr de muncă de lângă Cercul Polar. Managerul-şef Platon Lebedev împreună cu soţia sa, Svetlana Bahmina, mamă a doi copii preşcolari, au fost condamnaţi fiecare la câte nouă ani de închisoare şi îşi ispăşesc pedeapsa în lagăre de muncă din Siberia, iar doi responsabili din cadrul Iukos au murit în circumstanţe misterioase în Occident, mai notează publicaţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite