Fostul cancelar austriac Wolfgang Schussel, suspectat de corupţie,

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost cancelar austriac Wolfgang Schussel (2000-2007) a anunţat luni că renunţă la mandatul său de deputat, în urma unor acuzaţii care îl implică în scandaluri de corupţie legate de operatorul de telecomunicaţii Telekom Austria, relatează AFP.

El a precizat că va renunţa la funcţia de deputat la sfârşitul săptămânii. Schussel abandonează, astfel, ultima sa funcţie politică.

Numele fostului cancelar a fost citat în ultimele săptămâni la momentul dezvăluirilor legate de suspiciuni de corupţie în cadrul Telekom Austria.

Operatorul vrea să clarifice plăţi importante în numerar, fără justificare în contabilitatea sa, către personalităţi apropiate Guvernului format de conservatori şi extrema dreaptă în perioada 2000-2007.
Wolfgang Schussel, în vârstă de 66 de ani, nu a recunoscut nici implicarea sa şi nici a partidului său în acest caz.

"Nimeni, nici chiar eu, nu poate ignora faptul că încrederea mea a fost trădată sau abuzată de unii indivizi", a declarat fostul cancelar.

Telekom Austria a declanşat în august proceduri judiciare împotriva a trei foşti oficiali suspectaţi că au manipulat cursul acţiunilor întreprinderii în 2004, pentru a declanşa plata unui bonus.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite