Fostul dictator panamez, Manuel Noriega, susţine că este o victimă a conspiraţiei SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Generalul Manuel Noriega, fostul lider din Panama, este judecat la Paris pentru acuzaţii privind spălare de bani. În a doua zi de proces, fostul dictator că a avut, cândva, o relaţie solidă cu Statele Unite.

"Am fost lăudat de SUA, Interpol şi alte ţări care au beneficiat de pe urma luptelor mele împotriva drogurilor", a spus Noriega, descriindu-se ca un mediator: "Am fost în contact, mai ales, cu CIA".

Noriega, azi în vârstă de 76 de ani, a fost extrădat din Statele Unite, unde a executat o pedeapsă de 17 ani, în Franţa, în aprilie 2010, fiind acuzat pentru spălare de bani (2,3 milioane de euro) obţinuţi de pe urma traficului de droguri, relatează CNN.

El neagă acuzaţiile şi susţine că este victima unei conspiraţii. Întrebat de numeroasele tranzacţii bancare şi depuneri în băncile franceze între 1988 şi 1989, Noriega a avut răspunsuri pentru fiecare.

Fost informator CIA, Noriega a ajuns şef al serviciilor secrete şi al armatei, în anii 1980 şi a fost îndepărat de la putere în 1989, când preşedintele George Bush a trimis trupele în Panama pentru a-l aresta. Relaţiile cu Washington au fost afectate de implicarea lui în trafic de droguri.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite