Fostul premier ungar, Ferenc Gyurcsany, ameninţat cu ridicarea imunităţii parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O comisie a Parlamentului de la Budapesta a propus, marţi, ridicarea imunităţii parlamentare a fostului premier socialist Ferenc Gyurcsany.

Acesta ar urma sa dea explicaţii în legatură cu investirea de bani publici într-un cazino, în timpul mandatului său, anunţă Reuters, citând agenţia maghiară de ştiri MTI. O decizie în acest sens trebuie luată de Legislativul de la Budapesta.

La sfârsitul lunii iulie, Guvernul ungar, condus de partidul Fidesz, anunţase că va cere unor comisii parlamentare să analizeze dacă legile actuale permit identificarea celor responsabili de creşterea datoriei naţionale şi dacă aceştia pot fi traşi la răspundere pentru politicile lor. Propunerea Fidesz îi viza pe foştii premieri Peter Medgyessy, Ferenc Gyurcsany şi Gordon Bajnai.

O subcomisie parlamentară, care a analizat motivele creşterii datoriei naţionale în perioada 2002-2010, consideră ca trebuie identificaţi şi responsabilii legali, pe langaăcei politici.


Datoria nationala a Ungariei se apropie de 80% din PIB, cea mai mare din rândul statelor membre UE care au aparţinut fostului bloc comunist.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite