Fost ministru britanic: „Bancherii sunt aroganţi şi stupizi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Finanţe de la Londra susţine că bancherii din Marea Britanie sunt „aroganţi şi stupizi". Alistair Darling face aprecierile acestea dure în memoriile pe care le va publica.

Membru al fostului Guvern laburist, Alistair Darling, a condus Ministerul Finanţelor în timpul crizei financiare din 2008-2009 care a afectat serios Marea Britanie. Fostul oficial este extrem de critic cu şefii Royal Bank of Scotland (RBS) şi Lloyds Banking Group (LBG), două bănci salvate de la faliment de stat şi care au fost parţial naţionalizate.

Golf pet timp de criză

Darling povesteşte în memoriile sale că directorul general din acea perioadă al RBS, Fred Goodwin, prefera „să se ducă să joace golf" decât să discute serios despre prăbuşirea băncii pe care o conducea. Autorul susţine că „Goodwin merita să fi devenit un paria".

Ajutate cu sute de miliarde de lire

Darling nu-l iartă nici pe şeful HBOS (actual LBG), care „lăsa impresia că este pe punctul să explodeze" atunci când ministerul Finanţelor îi atrăgea atenţia asupra gravităţii situaţiei. Ca ministru al Finanţelor, Darling a aprobat injectarea a sute de miliarde de lire sterline în salvarea băncilor. „Grija mea era că erau atât de aroganţi şi de stupizi, că ar fi fost capabili să ne tragă pe toţi la fund", scrie Darling.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite